Debian

Debian er en av de eldste Linux-distribusjonene som fortsatt er under aktiv utvikling. Debian inkluderer en av de aller største pakkebiblioteket med over 55.000+ pakker tilgjengelig for umiddelbar installasjon.

Distribusjonen Debian benyttes som base for en rekke andre distribusjoner, som blant annet Ubuntu, Linux Mint og SkoleLinux.

MER OM DEBIAN

RedHat, CentOS og Fedora (RHEL-familien)

Red Hat Enterprise Linux (RHEL) er en Linux-distribusjon myntet på bedriftsmarkedet utviklet av Red Hat. Distribusjonen er en base for flere populære utgaver, som blanet annet CentOS og Fedora.

CentOS er en gratis brukerdrevet distribusjon basert på RHEL, med full støtte for blant annet cPanel, Oracle, MySQL og mange andre enterprise-platformer.

Fedora Linux er en distribusjon myntet på desktop-markedet, utviklet av brukermiljøet. Fedora slipper nye utgaver hvert halvår, med offisiell støtte for sine utgaver i opptil 13 måneder.

Ubuntu

Ubuntu er et operativsystem som stammer fra Debian. Det ble opprinnelig utviklet som et Desktop OS, men har siden blitt en utrolig populær distribusjon også på servere.

Ubuntus Long Term Support (LTS)-versjoner slippes hvert 2. år, med sikkerhetsoppdateringer og support 5 år frem i tid.

MER OM UBUNTU

FreeBSD

FreeBSD er et open-source Unix-basert operativsystem med stor fokus på nettverk. FreeBSD har som mål å være et generelt server operativsystem som inkluderer blant annet viktige funksjoner som IPFW og ZFS.

JEG VIL UTFORSKE FREEBSD

Ønsker du mer informasjon om våre tjenester?

Ta kontakt med oss på Live Chat!

Bli med i vårt Slack Community

Skriv med oss direkte i vårt Community, følg statusoppdateringer, kunngjøringer med mer.

back to top